همواره به روز باشید

ورود به فروشگاه

فرآوری قهوه


فراوری قهوه

روش های فرآوری قهوه

قهوه یکی از نوشیدنی‌هایی است که طرفدار زیادی در سراسر جهان دارد و می‌توان گفت اولین و پرطرفدارترین نوشیدنی در تمام دنیاست. اما پیش از این که قهوه به دستان شما برسد باید فرآوری شود که این فرآوری به چند روش انجام می‌شود.

ما در ادامه می‌خواهیم روش های فرآوری آن را برایتان توضیح دهیم.

فراوری قهوه

در شروع این فرآیند باید پوسته از دانه قهوه جدا شود.

برای این منظور از دو روش «خشک» و «شسته (تر)» استفاده می‌کنند، البته روش دیگری نیز وجود دارد که بین این دو روش است و تنها در برخی از کشورها استفاده می‌شود؛ در ادامه مقاله به توضیح بیشتر آن‌ها می‌پردازیم.

روش فرآوری معمولی و یا خشک (dried-natural)

استفاده از این روش بسیار رواج دارد به همین منظور کشورها و تولید‌کنندگان زیادی در دنیا از این روش استفاده می‌کنند.

در این روش همه قسمت‌های قهوه سالم می‌ماند، دانه‌های قهوه را بر روی صفحه‌های بسیار بزرگی می‌ریزند تا خشک شود.

همچنین اگر دانه‌های قهوه نرسیده باشند در این مرحله می‌رسند.

استفاده از این روش ممکن است زمان زیادی را از شما بگیرد و چند هفته طول بکشد، برای این که قهوه را به این روش خشک کنید باید مراقبت‌های زیادی انجام دهید تا دانه‌های قهوه پوسیده و یا کپک‌زده نشوند.

پس از چند هفته دانه قهوه کاملا خشک می‌شود و شما باید قسمت چروکیده آن را از دانه قهوه جدا کنید. استفاده از این روش در کشور برزیل بسیار رواج دارد.

فراوری قهوه

روش فرآوری شسته یا تر(Washed-wet)

در این روش خشک کردن قهوه، به روش قبل صورت نمی‌گیرد، شما باید پوست میوه قهوه را جدا کنید که معمولا برای این امر از دستگاه کمک می‌گیرند.

روش دیگری نیز وجود دارد که میوه قهوه را تحت فشار زیاد آب قرار می‌دهند، سپس پوست آن ترک می‌خورد و جدا می‌شود.

برخی نیز به کمک دست این کار را انجام می‌دهند که بسیار وقت گیر و طاقت فرساست.

پوستی که باید از دانه قهوه جدا شود بسیار نرم است، اما بعد از آن یک غشای لزج وجود دارد که آن را نیز با کمک تانک‌های مخصوص تخمیر جدامی‌کنند.

پالپ طبیعی قهوه(semi-washed or honey process )

این مورد نیز سومین روشی است که برای فرآوری قهوه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش فرآوری نام‌های دیگری مانند نیمه‌تر، فرایند عسلی و… نیز دارد.

این روش به صورت گوناگونی انجام می‌شود اما به طور کلی بین روش خشک و تر است. استفاده از این روش برای افرادی که دارای مزرعه قهوه هستند بسیار به‌صرفه است که هم هزینه کم‌تری می‌خواهد و هم زمان کمتری می‌گیرد.

قهوهایی که با این روش به دست می‌آیند بعد از دم کردن، غلظت بیشتری دارد.

برای استفاده از این روش ابتدا باید از «روش تر» کمک بگیرید، یعنی دانه قهوه را از گیلاس آن جدا کنید، اما هنوز غشای لزج بر روی دانه‌های قهوه باقی مانده و شما به جای این که دانه‌ها را درون تانکرهای تخمیر بریزید، آن‌ها را بر روی صفحه‌های بزرگ خشک می‌کنید.

ناگفته نماند که این روش نیز دردسرهای زیادی دارد.

در این مقاله، روش‌های مختلف فرآوری قهوه را با هم مرور کردیم. لطفا سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بذارید.